fredag 28. januar 2011

Va Fongool! NY norsk Grensesprengende musikk på VentureCup!




 Ja, da er vi i gang dere...


Som dere trofaste lesere har fått med dere starter vi om et par måneder selskapet Va Fongool (sjekk google for betydningen av ordet). Va Fongool er et 360-selskap i musikkbransjen som innebærer plateselskap, management, booking, publishing samt en egen konsertserie. Va Fongool skal utelukkende arbeide med ny kvalitetsmusikk i nisjesjangre innenfor jazz, samtidsmusikk og alternative sider av rocken og elektronisk musikk.



Produktet vårt kan deles inn i B2C og B2B:


I B2C mot sluttbruker er produktet vårt musikk, både i innspilt form (CD, Vinyl og digitale lydfiler via nedlastning og streaming) og i form av live arrangementer, hvor vi selger opplevelser til kundene (konserter).


B2B kan igjen deles i to:
1. Mot artister/musikere, her er det tjenester innen management og konsertformidling, samt selve det å gi ut musikken på plateselskapet som er verdiskpaningen. Vi genererer inntekt for artistene, og gir dem økonomisk frihet så de kan fokusere på det kunstneriske, mot en på forhånd avtalt prosentandel av inntektene.

2. Mot distributører, konsertarrangører og andre samarbeidspartnere i andre land. Herunder kommer bl.a. lisensiering av innspillinger, konsertturnéer og management-oppgaver i territorier vi ikke har kompetanse nok til å utføre selv.


Rollene våre kommer til å overlappes mye i starten. Da vi bare er to stykker kommer vi til å samarbeide tett, både under Venture Cup og in real life. Vi har alikevel valgt å sette Eirik som administrativ og økonomisk leder, mens Anders vil ha hovedansvar for Produktkooridinering og kontakt med distributører.


Vi har vert i kontakt med Rune Kristoffersen fra det legendariske plateselskapet Rune Grammofon, som har gitt ut smal musikk i nærmere 20 år. Her fikk vi god veiledning på ca-tall vi bør budsjettere med, samt tanker rundt hvordan man bør organisere seg. Han fungerer i vårt tilfelle både som blåruss og som bransjerepresentant vi er avhengi av. Vi har på bakgrunn av denne informasjonen funnet ut at vi skal organsiere oss som AS, for å slippe personlig ansvar dersom vi skulle ryke på en smell. Vi har også valgt å gjøre det slik, for lettere å kunne utvide oranisasjonen ytterligere dersom det blir aktuelt.


Vi har forskjellige måter å pitche selskapet på, i forhold til hvem som lytter. Vår første pitch var ment mot investorer og gikk som følger:


Hei! Mitt navn er Eirik Tofte, og jobber sammen med Anders Holm.
Vi har begge bakgrunn fra en Bachelor i music management, og har begge jobbet i bransjen i over et år, hovedsaklig med komersiell musikk.

Som dere kanskje har fått med dere, har det vært mye snakk om musikkbransjen i media i det siste, både på tv og i aviser, ang. stadig synkende salgstall og lite penger i bransjen med bakgrunn i tjenester som Spotify og Wimp.

Det som IKKE har kommet så godt frem i den debatten er at det finnes nisjesjangre i Norge som fortsatt har økende salgstall, og genererer MYE penger!


VI skal derfor starte selskapet Va Fongool, som skal jobbe for og med NY grensesprengende musikk i disse nisjesjangrene. Va Fongool skal gi ut musikk gjennom eget plateselkap, samtidig som vi gjennom Management/Booking skal lage et solid Team rundt våre artister, som legger til rette for internasjonale karriærer over lengre tid.


Dette er musikk som i utgangspunktet har stor internasjonal oppmerksomhet, og vi trenger nå bare hjelp fra noen av dere for å komme i gang å skape verdier som setter Norge på kartet. Takk.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar