fredag 28. januar 2011

Va FonWhat?

Undersøkelsen vår er laget med hjelp av google forms, og distribuert via Facebook. Vi tar selvkritikk på dårlig distribuering, og må først og fremst konstatere at vi ikke fikk så fryktelig mange svar på undersøkelsen vår. Det gjør selvfølgelig at det er vanskelig å trekke en klar konklusjon og si at det er riktig. MEN,  det som er bra, er at fra de få svarene vi har, ser har vi har truffet målgruppen vi var på jakt etter. Kun 1 av svarerne sa at de ikke brydde seg om musikk, mens resten var genuint musikkinteresserte eller artister selv. Det som også er verd å merke seg er at alle sier de betaler for musikken. Hele 70% sier de kjøper fysiske produkter, noen betaler også for streaming i tillegg. Kun 1 svar sa det ikke mente det var behov for nye aktører.





Tror du et nytt ungt selskap (plateselskap, management, booking,konsertarrangør)kan bidra til et større og enda bedre miljø? Her fikk vi ett svar som sa nei, mens resten var utelukkende positive og ønsket flere nyskapende aktører. 

Hva savner du innen den alternative musikken i norge?
-Mer
-Jeg savner det HELT store musikalsk sett. Det finnes mye bra, men altfor mye søppel!!! 
-Vidde i musikkstil... at det mere "uvanlige" kom fram ordentlig, som goht, heavy... det har forsvunnet litt i mengden. Ikke for de spes intr. men for de som ikke vet så mye om dem 
-Vi trenger noe mer, noe nytt, eksperimentere litt! 
-Bransjen må gjerne bli mer åpen for å satse på noe nytt, men har forbedret seg i det siste.
-Jeg vil gjerne høre enda mer alternativ musikk!


Konklusjonen vår blir derfor at vi er pent nødt å bruke mer tid på en grundigere undersøkelse som vi må distribuere til et større publikum, dersom vi skal ha noe igjen for det. Vi er også nødt til å sørge for at den nye undersøkelsen blir sendt til riktig målgruppe. Vi vil ikke ikke få noe ut av å spre den for flest mulig folk som ikke interesserer seg for musikken uansett. Det vil kreve en del jobb, men kan være viktig i utviklingen av forretningsplanen, og dersom de få svarene vi har fått inn viser seg å gi de samme svarene dersom vi ganger antall svar med 100 er det virkelig positivt for vår del.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar