fredag 28. januar 2011

Va Fonoomi

Finansiering
Planen og håpet er å få utviklings og etableringsstøtte av Inovasjon Norge. Det med planer om å starte opp i august med første utgivelse. Dersom det ikke skulle la seg gjøre blir vi nødt til å utsette oppstarten til januar for å skaffe tilstrekkelig økonomi. Det finnes også gode statlige støtteordninger vi kan søke på, direkte på innspilling av musikk og turnevirksomhet (Ffuk, Fflb, kulturrådet, mfo, bandorg og kommunale ordninger). Disse kan vi søke på vegne av band eller som produseter av fonogram.
Med innovasjon Norge som utgangspunkt har vi middler til å ta ut en beskjeden årslønn hver, samt gi ut tolv plater på tolv måneder, og således skape momentet vi er ute etter. Etter dette er pengene brukt opp og vi er avhengi av å generer inntekt før dette tidspunkt.
Uten innovasjon Norge må vi se på alternative sponsorer/investorer, som allerede har gjort det samme som oss tidligere eller er genuint interesserte i musikken vi representerer. Det mest reelle da må bli i form av et lån fra en investor eller en prosentandel av aksjene.

Kostnadene i utviklings/etableringsfasen vil være etablering av selskapet (107 000 kr), kostnader forbunnet med deltagelse på messer gjennom et helt år (100 000 kr), produksjonskostnader på ca 180 000 kr på et år, evt. kontor og rekvisita på 50 000 kr. Lønn hvis mulig: 240 000 kr totalt + provisjon ved eventuell fortjeneste.

Disse tallene er minimumskostnader, hvor eventuelt kontor kan kuttes.

Inntekt kommer fra:
  • Salg av musikk til sluttbruker
  • Prosenter av inntekt vi generer på vegne av artister
  • Konsertarrangering
  • Statlige støtteordninger
Det er naturlig å regne med lave salgstall det første året når man jobber med uetablerte artister og som ukjent selskap. Det er likevell en reell sjanse på å gå i pluss allerede andre år pga. management, booking tjenester. Mens man etter 3-4 år kan begynne å regne med en betydelig inntekt fra platesalg, både i form av at det tar lang tid før pengene kommer tilbake og at artistenes populæritet øker.

Kostnader (første år)(KR)
   107 000 Etableringskostnader
   240 000 Lønn
   100 000 Messer
   400 000 Utgivelser inkludert produksjonskostnader
     36 000 Kontor
     20 000 Internett/telefon/post
   903 000 Totale kostnader


Inntekter (første år)(KR)
   250 000 Platesalg
   120 000 Konsertarrangering
   240 000 Managementinntekter
     30 000 Bookinghonorar
   640 000 Totale Inntekter


Fallgruver
  • Vi har ikke nok artister/musikere som er interesserte i å jobbe med oss.
  • Feilproduksjoner
  • Konserter uten publikum
  • Ingen platesalg
  • Ingen tilsagn på støtteordninger

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar